Kako pogosto ščetkate svoje zobe? Vsako jutro? Vsak večer? Po obroku hrane? Po obilnem prazničnem kosilu in po tistem velikem krožniku domačih medenjakov s sladkornim oblivom in sladkimi barvnimi mrvicami?

Torej bi zase rekli, da so vaši zobje res čisti, zobne obloge pa skorajda neznatne? Ste povsem prepričani? Kaj pa, če vam povemo, da obstaja velika verjetnost, da vaša zobna ščetka ni najbolj ustrezna in da je povsem možno, da vaši zobje niso tako čisti kot si mislite?

Trenutek resnice – ali je vaša ščetka sploh ustrezna?

Morda se do tega trenutka sploh niste ukvarjali s tem, ali je zobna ščetka, s katero čistite svoje zobe, sploh ustrezna. Pri izbiri prave, kakovostne ščetke je tako potrebno slediti dvema zahtevama oziroma ciljema, ki ju mora ščetka izpolnjevati:

1. učinkovito mora odstraniti zobne obloge (očistiti zobe) in

2. v procesu čiščenja ne sme poškodovati dlesni.

Vaše iskanje ščetke, ki dosega kar oba cilja, je končano, saj je priznana slovenska zobozdravnica skupaj z ekipo japonskih strokovnjakov razvila prav tako.

Premium zobno ščetko VBO lahko dobite kar na dom, pa ne le enkrat, ampak vsakič, ko nastopi čas za menjavo. Sklenite naročnino na Premium zobno ščetko VBO tukaj in svojim zobem že te praznike naklonite premium ščetkanje.

Ščetk je danes na tržišču mnogo, a številne od njih učinkovito odstranijo zobne obloge – to so predvsem tiste z zelo trdimi ščetinami, ob tem pa dolgoročno prizadenejo dlesni in povzročijo umik dlesni. Posledice? Krvavenje, preobčutljivost zob, dolgoročno pa hujše težave, ki ne kazijo le našega nasmeha, ampak predvsem naše zdravje!

Pa rešitev?

Seveda se na trgu najdejo tudi ščetke, ki naših dlesni ne poškodujejo in se zdijo zelo prijetne za uporabo, a se pod budnim očesom zobozdravnika izkaže, da v resnici zobnih oblog sploh ne odstranijo!

Katera je torej ščetka, ki vključuje oboje – mojstrsko odstranjevanje zobnih oblog in prijaznost do naših dlesni? Dame in gospodje, Premium zobna ščetka VBO, inovacija slovenske zobozdravnice dr. Vesne Kaloh, ki je svoje znanje in izkušnje združila s tehnologijo japonskih raziskovalcev in posebne japonske sestavine.

Premium zobna ščetka VBO oba cilja zobne ščetke doseže nadpovprečno. Zobne obloge odstrani do 40 % boljše kot ostale zobne ščetke, ob tem pa s svojimi ščetinami (po klasifikaciji so mehke!), nikakor ne poškoduje dlesni in zob.

Prednost Premium zobne ščetke VBO je tudi možnost sklenitve naročnine na posamezne pakete zobnih ščetk za otroke in odrasle, s katerimi poskrbite za popolno očiščene zobe vse družine prav vse dni v letu – nova zobna ščetka bo namreč z naročniškim paketom takrat, ko bo napočil čas za menjavo, kar sama našla pot do vaših domačih vrat. Naročnino lahko zelo preprosto, z zgolj nekaj kliki sklenete tukaj.

Zakaj naročnina in ne le ena ščetka?

Ampak zakaj skleniti naročnino in ne le kupiti nove zobne ščetke tu in tam, ko se nam zazdi, da bi potrebovali novo? Ker je ključ do čistih zob in optimalne učinkovitosti ščetke prav v redni menjavi!

Obrabljenost ščetin namreč bistveno zmanjša učinkovitost čiščenja zobnih oblog, kar so v svoji klinični raziskavi pokazali tudi v VBO, zato je pomembno, da zobno ščetko zamenjamo že ob srednji zacvetenosti ščetin.

Tako se izognemo povečanemu tveganju za nastanek trdih zobnih oblog, nastanek kariesa in vnetja mehkih zobnih tkiv. Naročnina na zobne ščetke tako rešuje vaše pozabljanje na nakup nove ščetke, saj bo s paketom Premium zobnih ščetk VBO na zalogi ali na domačem pragu ščetkanje vedno učinkovito!

Vse o klinični raziskavi vpliva obrabe ščetin zobne ščetke na sposobnost odstranjevanja zobnih oblog

Zakaj se tako pogosto opozarja, da je redna menjava zobne ščetke ključna? Odgovor ponudi klinična študija obrabe ščetin zobne ščetke in vplivu slednje na sposobnost odstranjevanja zobnih oblog, ki so jo napravili v VBO, kjer raziskavo opišejo tako:

»Ne glede na to, katero zobno ščetko uporabljate, je nujno potrebno to ščetko zamenjati pravočasno. To smo uspeli dokazati s klinično študijo, kjer smo ugotovili, da ščetka z izredno zacvetenimi ščetinami zobe očisti do 50 % slabše kot nova!«

»Izvedli smo raziskavo, kjer smo spremljali 32 odraslih uporabnikov Premium zobne ščetke VBO. Raziskava je trajala od 1 .7. 2022 do 23. 9. 2022. V času trajanja smo opazovali obrabo (zacvetenost) ščetin Premium zobne ščetke VBO in vplivanje obrabljenosti (zacvetenosti) ščetin na učinkovitost odstranjevanja zobnih oblog. Vsi uporabniki so v času trajanja raziskave za čiščenje zob uporabljali izključno Premium zobno ščetko VBO in enako zobno pasto. Zobno ščetko so uporabljali dvakrat na dan; zjutraj in zvečer. Vsakokratno umivanje zob je trajalo vsaj dve minuti. Ščetine smo fotografirali vsak teden v trajanju raziskave,« pojasnjujejo in dodajo:

»Po dveh mesecih in pol smo ugotovili, da so ščetine pri 10 % uporabnikih ostale v zelenem polju, pri 34 % so bile ščetine v oranžnem polju in pri 56 % v rdečem polju. Pri 18 ljudeh (56 % vseh udeleženih), ki so v obdobju raziskave ščetine Premium zobne ščetke VBO spravili iz zelenega v rumeno in v rdeče polje, smo uspeli dokazati korelacijo med obrabljenostjo ščetin in učinkovitostjo odstranjevanja zobnih oblog za celoten življenjski cikel zobne ščetke.«

»Pri 11 ljudeh (34 % vseh udeležnih), ki so v obdobju raziskave ščetine Premium zobne ščetke VBO spravili iz zelenega v rumeno polje, smo uspeli dokazati korelacijo med obrabljenostjo ščetin in učinkovitostjo odstranjevanja zobnih oblog. Pri 3 ljudeh (10 % vseh udeleženih), ki so v obdobju raziskave ščetine Premium zobne ščetke VBO obdržali v zelenem območju smo uspeli dokazati učinkovitost neobrabljenih ščetin (nična ali minimalna zacvetenost) pri odstranjevanju zobnih oblog.«