Najboljša igrača? Oder iz nakupovalne škatle, scena iz belih embalaž in lutke iz kartona!

Lumpiji so tokrat za najmlajše pripravili zares inovativen izziv. Vabijo jih, da ustvarijo svoje Lumpi gledališče: oder lahko ustvarijo iz Mercatorjeve nakupovalne škatle; sceno opremijo in sestavijo iz belih embalaž izbranih izdelkov blagovnih znamk Pingo, Medex, Plazma ter Argeta; glavne nastopajoče – Lalo, Ufa, Mojo Mojo, Pufija in Ivorja – pa izrežejo iz kartona, ki ga brezplačno prejmejo pri blagajni najbližje Mercatorjeve trgovine. Tako lahko  s svojo domišljijo oživijo Lumpi svet.

Vse se je začelo z novo generacijo Lumpijev.

Leta 2021 je Mercator lansiral nov Klub Lumpi in v velikem domišljijskem natečaju otroke, stare od 4 do 10 let, povabil, naj  pomagajo ustvariti novo generacijo Lumpijev. Malčki so se odzvali v neverjetnem številu in ustvarili več kot 1000 risbic, strokovna komisija pa je izbrala 5 originalnih predlog za 5 likov, ki so postali novi obrazi Kluba Lumpi.

Poslanstvo Lumpijev je nenehno poganjanje otroške domišljije.

Kakšna je Lalina hiška? S čim se prevaža Ulf? S čim se najraje igra Moja Moja? Kakšen je Pufijev domek? Kje spi Ivor? Vse to Lumpiji sprašujejo najmlajše in jih vabijo, da dajo svoji domišljiji prosto pot. Pomen proste otroške igre poudarjajo tudi strokovnjaki, saj omogoča dragocen razvoj otroka, krepi njegovo samozavest, pa tudi samostojnost.

Avtorje najbolj domiselnih gledališč čaka nagrada!

Otroci morajo sestaviti svoj Lumpi teater, ga  po lastni želji opremiti s pomočjo belih embalaž, nato pa na Mercatorjevi spletni strani lumpi.si s pomočjo prijavnega obrazca poslati fotografije in/ali video posnetke svojih Lumpi gledališč. Strokovna komisija bo izbrala najbolj domiselno oblikovana Lumpi gledališča in 10 otrokom in 10 vrtcem, ki bodo pokazali največjo mero inovativnosti in igrivosti, podarila nagrado v višini 100 evrov.

 

Zabava za vso družino!

Lumpiji bodo z novim natečajem poskrbeli za ustvarjalno zabavo, ki ne bo navduševala le najmlajših, ampak vso njihovo družino. Mamice in očki, bratci in sestrice, dedki in babice se lahko nadejajo ljubkih predstav, ki jih bodo otroci priredili na odrih svojih Lumpi gledališč.