Za nekatere se te teden obeta kar podaljšan vikend – vikendu namreč sledi delovni ponedeljek, ki pa bo šoloobveznim otrokom zaradi sledečega Prešernovega dneva podarjen kot »počitniški« dan. Če boste tudi sami izkoristili 7. januar za kratek dopust in se naužili kar štirih dni prostega časa, naj vas pri tem nikar ne ovira vprašanje »kaj naj jemo za kosilo?!«. Že danes se lahko odpravite v najbližjo Jagrovo trgovino, nakupite vedno poceni, vselej okusne in kvalitetne sestavine in v prihajajočih dneh vsej družini pripravite nekaj posebnega.

Naj bo Prešernovo kosilo prav posebej fino

Na praznični Prešernov dan lahko tako še prav posebej preizkusite svoje kuharske spretnosti in domačim pripravite pravo gurmansko izkušnjo. Kako? V aktualni ponudbi Jagrovih trgovin boste v tem tednu našli očiščeno muškatno hobotnico za 8,69 evra na kilogram, ki jo lahko marinirano pripravite v hladni solati – to lahko postrežete ob ocvrtih lignjevih obročkih, panirane namreč v Jagru dobite z Jagrovo kartico ugodnosti za 3,99 evra na kilogram – ali pa jo spečete v pekaču skupaj s krompirjem in uživate ob njeni izjemni strukturi in prefinjenem okusu. Za res hitro prilogo hobotnice v Jagru poiščite oprani krompir za 3,49 evra na kilogram, ki se med pripravo ne bo razkuhal in bo tudi po koncu peke ravno prav čvrst in odličnega okusa.

Še več idej za kosila, bogate večerje, hranljive zajtrke ali malice kar tako najdete v svežem, vedno poceni Jagrovem katalogu, pri tem pa nikar ne pozabite preveriti tudi ponudbe tehnike in tekstila (naj vam namignemo, da trenutno poteka prav mamljiva razprodaja).

Če vas mika, da bi se lotili priprave hladne solate s hobotnico, se morata v vašem nakupovalnem vozičku znajti še dve obvezni sestavini, ki sta skorajda stalnica vselej, kadar se v kuhinji srečate z morsko hrano – česen; slovenskega v Jagru dobite za 1,89 evra na pakiranje; in pa češnjev paradižnik Lušt za 2,49 evra na 250-gramsko pakiranje, ki se bo s svojo velikostjo in strukturo idealno podal v solato. Aja, pa na tatarsko omako Gea za 1,49 evra nikar ne pozabite!

Morsko kosilo ni za vas? Kaj pa mesno?

Morda morsko ni v vašem stilu, pa vendar razmišljate o tem, da bi prihodnje proste dni izkoristili za pripravo nekoliko bolj posebne pojedine – kaj pravite na pikantno začinjena rebra, postrežena z domačo BBQ omako in na trakce narezanim sladkim krompirjem, ocvrtim v kokosovem olju? Kombinacija bo naravnost božanska in garancija za pohvale je zagotovljena. Tako sladki krompir kot svinjska rebra najdete v najbližji Jagrovi trgovini, za svinjska rebra s kožo pa boste odšteli 4,49 evra na kilogram.

Foto: Facebook/Trgovine Jager

Ali pa domače …

Navsezadnje pa nikar ne pozabite, da zima še vedno traja, zato pri pripravi kosila nikakor ne morete zgrešiti s pristnimi domačimi jedmi kot so kislo zelje z lovorjem in poprom ali kisla repa za 1,09 evra, svežimi pečenicami, ki jih dobite postrežene v Jagrovi mesnici za 6,49 evra, domača klobaso za kuhanje Panvita za 4,29 evra na kilogram, prekajena rebra znamke Zlata dolina za 7,49 evra na kilogram

Nahranite tudi možgane

Februarja pa, še posebej, če imate doma ali v svoji okolici pridno učečega študenta, nikar ne pozabite na hrano za možgane – pridni študentje, pred katerimi je trenutno izpitno obdobje, jo nujno potrebujejo, zato bodo gotovo veseli hranilnih snovi polnega paketa oreščkov Študentska hrana za 1,79 evra na pakiranje, za sunek energije med učenjem pa jim privoščite še napitek Bio shot kurkuma ali ingver za 1,59 evra, ki bosta poskrbela za bolj ostre misli in okrepljen imunski sistem. Da bo učenje lažje, nikar ne pozabite še na kaj sladkega, pri tem pa si zapomnite, da možganom dobro dene tudi čokolada – ja, prav zares!

Nov teden, nov Jagrov katalog, kot vselej poln bogate ponudbe. Tokrat se ustavite ob valentinovi ponudbi in svoji boljši polovici poklonite kaj, kar jo bo zares pogrelo – kavni avtomat, recimo. Ne spreglejte tudi kakovostne ponudbe koles, s katerimi se lahko že sedaj pripravite na pomladno sezono, počasi pa lahko začnete načrtovati tudi vrtna in kmetijska opravila. Jager vam lahko pomaga pri vsem, pa naj bo to prenova garderobe, ki jo lahko v še trajajoči posezonski razprodaji na Jagrovih oddelkih tekstila napolnite po prav noro znižanih cenah, nakup bele tehnike, novih gospodinjskih aparatov ali pa domiselnega darila, ki se ga morate spomniti zadnji trenutek.