Mesec marec, vse diši po pomladi in naše telo kar zaživi. V kolikor še niste aktivni, je sedaj zadnji čas, da počasi prebudite vaše telo! JOGA je najmanj intenzivna vadba in je primerna prav za vse, saj ne pozna omejitev v gibalnem vzorcu in ni grajena na hitrosti. Z njo boste počasi z občutkom in v pravi intenzivnosti vzpostavili popolno ravnovesje med telesom in duhom.

Joga ima kar nekaj pozitivnih učinkov na telo.
1. Krepi naše srce: S pravilnimi dihalnimi tehnikami, lahko upočasnite srčni utrip, izboljšate pritisk in zmanjšate tveganje za srčno popuščanje.
2. Ravnotežje: Vaje za ravnotežje so izjemno pomembne skozi celotno življenje, najbolj prav pa nam pridejo prav v starosti. Z rednim vzdrževanjem ravnotežja, se izognemo marsikateremu padcu v starosti.
3. Izboljša gibljivost: Vsak, ki je kadarkoli poiskusil jogo ve kako izjemno težka je ravno zaradi vaj gibljivosti. Naj vas potolažim z rednim prihodom na jogo se vasa gibljivost bistveno izboljša. Zmanjšajo se bolečine v skeletnem mišičevju in počutite se prerojeno.
4. Moč: Prav ste prebrali, z določenimi položaji krepimo naše mišice,predvsem tiste, ki ležijo globlje in s tem izboljšujemo našo moč. Lastna teža je lahko veliko breme.
5. Zmanjšuje stres: V današnjem času ko smo nenehno “bombandirani” informacijami, službo, problemi,… takrat je treba poiskati tisto uro zase, se umiriti in premisliti stvari zase. Joga je odlična prav pri zmanjševanju stresa in napetosti.

JOGIRAM – v mesecu marcu vas vabijo v Fitnes Formo, kjer boste lahko preizkusili in spoznali vse pozitivne učinke joge. Vabljeni, da se jim pridružite na probnih urah od 1. do 6. marca 2022. Obvezna je prijava na [email protected] ali jih pokličite na 040-461-060. Pri nas šteje znanje in izkušnje, ki jih naši strokovno usposobljeni inštruktorji tudi redno predajajo naprej.