Na Hrvaškem je zaplula največja jadrnica na svetu. Dolga je 162 metrov in sprejme 450 ljudi. Vpisana bo v Guinnessovo knjigo rekordov. 

Jadrnica Flying Clipper je bila zgrajena v Brodosplitu, ki je eden izmed največjih hrvaških ladjedelnic. Nahaja se v bližini mesta Split v Dalmaciji. Kot poroča portal jutarnji.hr svojimi 162 metri in nosilnostjo 2000 ton je najdaljša jadrnica na svetu, vpisana bo v Guinnessovo knjigo rekordov.

FOTO: jutranji.hr

Ima pet palub in sprejme 450 ljudi. Na voljo je 150 luksuznih kabin, ter 74 kabin za 150 članov posadke. Je luksuzno opremljena, na voljo je knjižni prostor, veliki salon, vgrajeno ima najbolj moderno navigacijsko in komunikacijsko opremo. Vsaka kabina ima internet, telefon, televizijo in glasbo. Celotno ladjo pokriva Wi-Fi. Na palubi so tri bari in tri bazeni, od tega je eden namenjen potapljanju.

Posebna je tudi zato, ker je namenjena izključno jadranju, čeprav ima dva neodvisna električna pogonska motorja.  Opremljena je s šestimi rešilnimi čolni, ki bodo služili tudi kot čolni, ki bodo prepeljali potnike do plaže ali manjših pristanišč, z osmimi splavi, štirimi športnimi čolni in dvema manjšima čolnoma.

Poleg tega je prva jadrnica na svetu, ki ima najvišje varnostne standarde za varno vrnitev v pristanišče, ki ustreza vsem zahtevam ameriške obalne straže.