V študiji, ki so jo opravili v začetku leta, so ugotovili, da ljudje na teden zaužijemo pet gramov plastike.

Čajna vrečka naj bi v vodo izpustila več milijard mikroplastičnih delcev. Kot poroča rtvslo.si je nova študija raziskovalcev iz Kanade ugotovila, da čajna vrečka, po tem, ko jo damo v vrelo vodo, izloči več kot 11 milijard mikroplastičnih delcev, kar je tisočkrat več od doslej najdene količine v hrani in pijači.

Raziskovalci iz Univerze McGill so opravili analizo izločanja delcev iz vrečk. Pri tem so uporabili štiri vrečke, različnih proizvajalcev. Pred poskusom, so iz samih vrečk, odstranili čas, da le-ta ne bi vplival na rezultat.

Kot še poroča rtvslo.si so ugotovili, da se ob stiku z  stiku z vrelo vodo izloči 11,6 milijarde mikroplastičnih delcev  in dodatnih 3,1 milijarde še manjših nanoplastičnih delcev. Količina je več tisočkrat večja od doslej najdene količine  mikroplastike v hrani in pijači.

Vpliv delcev na zdravje ni znan, zato so raziskovalci pozvali k nadaljnjim preiskavam. V študiji, ki so jo opravili v začetku leta, so ugotovili, da ljudje na teden zaužijemo pet gramov plastike.