Za vas imamo nekaj predlogov, ki jih lahko z malo spretnosti vnesete v svoj dom in tako naredite prihajajoče praznike še lepše.

Velikonočni venček

Naberite vejevje ter iz njega naredite krog, ki bo osnova venčku. Lahko ga zvežete kar z vejicami ali pa z rjavo vrvjo, ki je čim manj opazna. Obiščite bližnji vrtni center, kjer lahko kupite posušen mah in ga zvežite ali pa z vročim lepilom nalepite na “ogrodje ” venčka – krog iz vejic. Sedaj lahko na venček pričnete lepiti plastična pisana velikonočna jajčka, majhne piščančke, zajčke, cvetje, itd. Ko bo venček dokončan, ga obesite na vhodna vrata, da bo prijazno pozdravil vsakogar, ki bo stopil v vaš dom.

Lepo pogrnjena miza

Da bo okrasitev še bolj praznična, poskrbite za lepe prtičke z motivom spomladanskih cvetlic oziroma z zajčki in pirhi. Da pa prtički ne bodo kar tako ležali na mizi, vam ponujamo idejo, kako jih zgibati v čudovite velikonočne zajčke, ki bodo navdušili prav vsakega obiskovalca.

Vaza z velikonočno dekoracijo

Zelo lepo bo, če boste na sredino vaše jedilne mize postavili vazo z velikonočno vsebino. Naberite nekaj vejic vrbovih mačic, na katere lahko tudi obesite majhna velikonočna jajčka (plastična ali iz stiropora), ki jih lahko v tem času kupite v vsaki bolje založeni trgovini, če pa imate dobre ročne spretnosti, pa lahko tudi sami izpihate jajčne lupine, jih pobarvate in okrasite. Tako bo nastala čudovita pomladno-velikonočna dekoracija.

Velikonočni pirhi

Za velikonočne praznike seveda ne sme manjkati pirhov, ki jih lahko pobarvate in okrasite z najrazličnejšimi tehnikami, nato pa postavite v košarico, ki jo lahko iz tršega papirja ali kartona izdelate kar sami.

Papirnati zajčki

Na list papirja narišite zajčke, jih pobarvajte in izrežite, nato pa pritrdite na okna vašega doma ali pa jih s pomočjo sukanca obesite na strop, da bodo veselo plapolali po zraku.

Peka peciva in potice

Sicer naj hrana ne bi spadala k dekoraciji, bo pa kakšen kos sladkega peciva ali velikonočne potice, za katero sestavine lahko najdete v Eurospin katalog Slovenija, zagotovo naredil tisto piko na i velikonočnim praznikom. Ne le, da bo miza izgledala še bolj mamljiva, tudi vaš dom bo zadišal po dobrem.

Kot ste lahko ugotovili, je možnosti za velikonočno okrasitev vašega doma ogromno in odlično bo, če boste dodali še kakšno svojo idejo in s tem svoj dom še dodatno okrasili in popestrili. Če so pri hiši otroci, jih vključite v sodelovanje pri barvanju pirhov in ostali dekoraciji, saj bo le-ta imela še večji pomen za vas in vašo družino.

Naj bodo velikonočni prazniki čas za druženje z vašimi najbližjimi, hkrati pa naj vam prinesejo notranji mir, srečo in zdravje.