Zaradi naglega tempa vsakdana je še posebej pomembno, da je naš spanec predvsem pomirjujoč in kvaliteten. Tega se zavedajo tudi v podjetju Slovenska postelja, kjer so razvili ležišče iz ekološko pridelane slovenske konoplje, ki kar najbolj omogoča udobje med spanjem.

Ležišče odlikuje dolga življenjska doba, zračnost in trpežnost

Ležišče Anatomic TFK Konoplja je inovacija na trgu, poleg prešitih konopljinih vlaken pa vsebuje še vzmetenje razmagnetenih žepkastih vzmeti v dvojnem jeklenem okvirju in plast lateksa.

Sestava jedra je plod razvoja Slovenske postelje, v EU pa je že nekaj let mogoče dobiti ležišča z vsebnostjo konoplje.

Fina konopljina vlakna so prešita v pletivo zato, da so enakomerno razporejena in da zadržijo obliko, saj kockasto prešitje zagotavlja, da ostanejo na mestu in ni možno premikanje samih konopljinih vlaken. Vrhnja plast prešite konoplje tako ni lepljena na lateks, ampak je samo točkovno pritrjena.

Slovenska konoplja je ekološko pridelana, kar pomeni, da gojenje poteka brez pesticidov in umetnih gnojil, posledično pa ne vsebuje škodljivih umetnih snovi. Sama konoplja je vzdržljiva, zato je tudi življenjska doba vzmetnice dolga. Struktura konoplje je zračna in samodejno uravnava temperaturo, kar je ključno za optimalno klimo na ležišču.

Z nakupom ležišča skrbite tudi za naravo

Ležišče Anatomic TFK Konoplja je primerno prav za vse, tudi alergike, saj ima konoplja blagodejne učinke pri lajšanju težav z alergijami, ker je odporna proti pršicam, plesni in bakterijam.

Odpornost proti pršicam, plesni in bakterijam se skriva v vlaknih, pri katerih je zelo pomembno hitro sušenje ter naravne snovi, ki delujejo zaviralno na rast bakterij in plesni. Konoplja ima tudi visoka absorpcijsko lastnost, saj nevtralizira neprijeten vonj potu, ujetega v vlaknih.

Z nakupom ležišča iz konoplje skrbite tudi za naravo, saj ima takšna vzmetnica nizek ogljični odtis, zaradi ekološke pridelave vlaken, poleg tega pa je poraba vode za kilogram konopljine preje petkrat manjša kot za enako količino bombaža.