Z akcijo izdelovanja papirnatih ladjic se je Muzej narodne osvoboditve Maribor pridružil podpornikom dobrodelne akcije “6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev”. Nenavadna akcija bo trajala kar 24 ur.

24 ur za 6 milijonov žrtev

Papirnate ladjice izdelujejo šolarji, gostinci, društva in vsi, ki premorejo malo spretnosti, prostega časa in čut za sočloveka.

Tokratna 24-urna akcija k sodelovanju vabi vse meščane, ki so s spretnimi rokami vabljeni v prijetno družbo. Vrata vrta pred muzejem bodo odprta vse do jutri opoldne.

vir: FB MNOM

vir: FB MNOM

vir: FB MNOM

Dnevno delavnico smo zaradi epidemičnih razmer in krasnega vremena preselili kar na dvorišče,” so pojasnili zaposleni v muzeju. Kasneje, ko se bo vreme ohladilo in svetloba ne bo več primerna za “delo” na prostem, pa se bodo preselili v notranjost muzeja.

Dnevno delavnico smo zaradi epidemičnih razmer in krasnega vremena preselili kar na dvorišče.

Zbrane ladjice bodo zasijale na razstavi, kasneje pa bodo prodane kot star papir. Izkupiček bo namenjen socialno najbolj ranljivim, ki jim iz dneva v dan pomaga tudi Drušrvo UP-ornik, idejni vodja in pobudnik akcije.

Če se torej danes znajdete v središču mesta, pokukajte za ograjo MNOM, prisedite in izdelajte nekaj ladjic v dobrodelne namene. Če se vam po predalih in policah valja kaj odpadnega papirja, pa še toliko bolje.