Policisti Postaje prometne policije Celje so v petek dopoldne, pri nadzoru cestnega prometa v Celju, kjer je hitrost vožnje s splošnim predpisom omejena na 50 km/h, obravnavali voznika motornega kolesa, sicer voznika začetnika, ki je vozil s hitrostjo 115 km/h.

Vozniku so začasno odvzeli vozniško dovoljenje, sledi še obdolžilni predlog na Okrajno sodišče v Celju. Za storjen prekršek je predpisana globa v višini 1.200 € in izrek stranske sankcije 18 kazenskih točk.

Višje povprečne hitrosti značilne za obdobje lepega vremena

Policisti so poudarili, da so višje povprečne hitrosti značilne predvsem za obdobja lepega vremena, ko so vozne lastnosti dobre. Vozniki lahko zaradi dobre vidljivosti, suhih cest in drugih ugodnih dejavnikov dobijo lažen občutek varnosti in pogosto tudi precenijo svoje sposobnosti, zato vozijo hitreje in agresivneje.

"Zavedati pa se moramo, da se lahko pri vožnji le 10 km/h nad omejitvijo hitrosti, pri omejeni hitrosti 50 km/h, pot ustavljanja podaljša kar za 12 m, kar pa je lahko znotraj naselja usodno. Policisti svetujemo, da naj vozniki, prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah," so zaključili.