Policisti Postaje prometne policije Celje so včeraj, 8.7.2024, ponoči  izvajali meritve hitrosti na celjski obvoznici iz smeri Medloga proti Čopovi ulici. Na delu, kjer je hitrost omejena na 70 km/h, je voznik začetnik vozil 158/km/h, so sporočili s PU Celje.

A ne le to, voznik je vozil neregistrirano vozilo, ki ni bilo obvezno zavarovano,  prav tako za vozilo ni bil opravljen tehnični pregled.

"Za storjene prekrške sledi obdolžilni predlog. Za omenjeno prekoračitev hitrosti je predpisana globa v višini 1.200 € in stranska sankcija prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljena za vse kategorije motornih vozil, ki jih poseduje. Za vožnjo z neregistriranim vozilom je predpisana globa v višini 100 evrov, za vožnjo z vozilom brez opravljenega tehničnega pregleda pa 500 evrov. Zaradi vožnje z vozilom brez sklenjenega obveznega zavarovanja, bomo zoper lastnika vozila izvedli prekrškovni postopek," so še sporočili s PU Celje.

Celjski policisti ob tem opozarjajo, da nikar ne pozabimo, da je neprilagojena hitrost, sploh v povezavi z neizkušenostjo voznikov začetnikov, eden najpogostejših vzrokov najhujših prometnih nesreč. Vsem voznikom zato svetujejo naj prilagodijo hitrost vožnje veljavnim omejitvam, svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na vozišču. Le na ta način bomo doprinesli k večji varnosti na naših cestah, so še dodali.