Policisti Postaje prometne policije Maribor so danes, 13.6.2024, ponoči izvajali meritve hitrosti z laserskim merilnikom na Koroškem mostu v Mariboru. Nekaj čez polnoč so ugotovili prekoračitev hitrosti vozniku začetniku, ki je vozil osebni avtomobil BMW X5. Voznik je na delu ceste v naselju, kjer je hitrost s postavljeno prometno signalizacijo omejena na 70 km/h, vozil s hitrostjo kar 146 km/h.

Policisti so vozniku začasno odvzeli vozniško dovoljenje in zoper voznika podali obdolžilni predlog na sodišče. Predpisna sankcija za ugotovljeni prekršek je globa 1.200,00 € in stranska sankcija 18 kazenskih točk, so sporočili s PU Maribor.

Obravnavani tujci

Policisti PP Ormož so včeraj, 12.6.2024, ob približno 9.45 na območju Središča ob Dravi prijeli in obravnavali 15 tujcev, ki so pred tem na nedovoljen način vstopili v Slovenijo iz Hrvaške. Tujci so podali namero za mednarodno zaščito in so bili po postopku odpeljani ter nastanjeni v Azilni dom.

91 intervencij

Mariborski Operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 200 klicev, med temi 91 interventnih oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 17 kaznivih dejanj,
- 10 prometnih nesreč I. kategorije,
- 2 prometni nesreči II. kategorije,
- 6 primerov povoženja divjadi in
- 10 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 2 v zasebnem prostoru.