Kot poročajo Slovenske novice, je eden izmed najbolj okrutnih morilcev v zgodovini Slovenije na Dobu umrl zaradi bolezni. Zaradi dveh umorov je Boštjan Koprivnikar v največjem slovenskem zaporu doslej že prestal dobro polovico prisojene mu 30-letne zaporne kazni. Leta 2002 je brutalno umoril 18-letno Nino Dobrič in 30-letnega Stojana Kranjca. 

Starša 18-letne Nine po šestih letih izvedela, kako brutalno je bila umorjena

Zverinska morilca Boštjan Koprivnikar in Simon Trančar sta leta 2002 zagrešila dva brutalna umora. Nino sta 15. septembra na jasi Pasji britof pri Bregu pri Litiji pretepala in davila, jo privezala na vlečno kljuko avtomobila, jo vlekla po jasni in brcala. Trančar je počasi vozil, Koprivnikar pa je žrtev medtem brcal. Ko sta se naveličala, sta dekle vrgla v Savo. 

Istega leta sta na prav tako krut način umorila tudi brezdomca Stojana Kranjca. Kriminalisti njegovega trupla niso nikoli našli, a je jasno, da sta litijska rablja Kranjca brutalno umorila nekje med 30. junijem in 15. septembrom 2002. Stojan, ki je bil brezdomec, naj bi z življenjem plačal zaradi svojega telesnega vonja. Pretepla sta ga s kovinskim bokserjem, barskim stolom, se ga lotila celo s sekiro in nožem, davila sta ga z gumijastim trakom. Njegovo truplo sta vrgla v globel.

Policija je oba primera rešila leta 2007. Starši 18-letne Nine so morali šest let živeti z mislijo, da je njuna hčerka storila samomor, čeprav tega nista nikoli verjela. Koprivnikarja so obsodili na 30 let zapora, Trančarja pa na 15 let. Kasneje je bila Koprivnikarjeva kazen povečana na 30 let, Trančarjeva pa na 20 let. 

Kot poročajo Slovenske novice, je bila za enega najbolj okrutnih morilcev v zgodovini Slovenije usodna bolezen. Boštjan Koprivnikar je umrl v zaporu na Dobu, kjer je prestajal 30-letno zaporno kazen, zanj je bil usoden rak.