Našli so trupli upokojenega zakonskega para, ki bi naj umrla konec leta 2020.

Foto: Facebook, slika je simbolična

Našli so trupli upokojenega zakonskega para, ki bi naj v njunem domu na podeželju umrla pred 18 meseci. Irska policija preiskuje vzrok smrti trupel, ta je zaenkrat neznan. Našli so ju ta teden, predvidevajo pa, da sta umrla konec leta 2020.

Covid-19 ali zastrupitev z ogljikovim monoksidom?

Upokojenca sta bila stara 81 in 79 let. Živela sta v odmaknjenem mestu Rossane na jugu Irske. Policija je njuni trupla odkrila v ponedeljek, potem ko so sosedje izrazili zaskrbljenost zaradi para, ki ga niso videli od konca leta 2020. 81-letni moški je bil najden v spalnici, njegova soproga pa v dnevni sobi. Žaluzije so bile spuščene. Niso našli znakov nasilja ali vloma v hišo.

81-letni moški je bil najden v spalnici, njegova soproga pa v dnevni sobi. Pojavljajo se špekulacije, da sta morda umrla zaradi Covida-19 ali zastrupitve z ogljikovim monoksidom, vendar je policija poudarila, da ostaja vzrok še neznan.

Ob obdukciji vzroka smrti niso navedli. Policisti čakajo na rezultate toksikoloških in drugih preiskav. Obstajajo špekulacije, da sta morda umrla zaradi Covida-19 ali zastrupitve z ogljikovim monoksidom, vendar je policija poudarila, da ostaja vzrok še neznan.

Držala sta se zase

Par je že vsaj desetletje upokojen na Irskem. Otrok nista imela, kot so za tuje medije povedali njuni sosedi, pa sta se držala bolj zase. “Vedno sta bila vljudna in prijazna, sta pozdravila in pomahala, če smo se zunaj srečali, toda že na začetku sta dala jasno vedeti, da ne želita biti povabljena na kakšno pijačo. Bila sta zelo zasebna,” so ob tem pojasnili.

Stanje in roki uporabnosti mleka in drugih živil nakazujejo, da je par umrl novembra ali decembra 2020.

Zadeva postane še bolj skrivnostna, saj naj bi konec leta 2020 povedala, da se nameravata preseliti v Francijo, ob tem sta vnaprej plačala moškemu, da je nadaljeval s košnjo njune trate. Zato njuna odsotnost veliko časa ni pritegnila pozornosti, prav tako je vmes veljalo strogo zaprtje zaradi virusa Covid-19, kar je še dodatno zmanjšalo radovednost o pogrešanih sosedih. Sosedi so nato vseeno izrazili skrbi, ker para tako dolgo niso videli. Zaradi neurejenega stanja vrta in avta, ki je ostal na njunem posestvu, je policija preverila stanje.

Stanje in roki uporabnosti mleka in drugih živil nakazujejo, da je par umrl novembra ali decembra 2020. Policija pregleduje pisma in dokumente v hiši, da bi našli namige, povezali so se tudi s policijo v Združenem kraljestvu in Avstraliji, da bi izvedeli več o paru.