V soboto so se zvečer v središču Ljubljane spopadli policija in mladostniki. Policiji so očitali prekomerno rabo fizične sile nad mladostniki, toda to so zanikali in dejali, da so se na kršenje javnega reda in miru odzvali korektno in v skladu s pravili. Mama enega izmed udeležencev pretepa je za Žurnal24 razkrila okoliščine dogodka.

Najprej naj bi jih pretepli, nato zavrnili zdravniško pomoč in jim še sledili na urgenco

Sin mame, ki se je omenjenemu mediju izpovedala, naj ne bi bil vpleten v pretep, ampak je bil mimoidoč. To ji je tudi potrdil komandir PU Ljubljana, ko ga je vprašala, kaj je njen sin storil narobe, saj ji je odgovoril, da nič, ker nima kazenske ovadbe. Kljub temu pa je bil deležen nasilja s strani policistov.

Kot je povedala, je prihod policistov najstnike močno prestrašil, zato so zbežali v bližnjo restavracijo McDonald’s in trgovino z oblačili Zara. Policisti naj bi s svojimi vozili zablokirali območje dogodka in se pričeli izživljati nad vpletenimi. Mladoletnike (samo eden izmed njih je bil polnoleten) naj bi pretepali s pendreki in jih žalili ter jim ob tem govorili grozne stvari. Ko je njen sin nato zaprosil za zdravniško pomoč, ga niso poslušali.

Sodeč po njenih besedah naj bi bilo v dogodku vpleteno tudi mladoletno dekle. 

Kasneje so starši otroke odpeljali na urgenco UKC Ljubljana. “Nato je postalo samo še huje, na urgenco so prišli vsi udeleženi policisti, mislila sem, da bodo še nas pretepli,” je povedala ter rekla, da so se otroci ob pogledu nanje ustrašili, navaja Žurnal24. Njen mož je želel ime policista, ki se je spravil na njegovega sina. Policist mu ga ni želel dati, zato je njen mož poskusil slikati njegovo številko, nakar ga je odrinil in mu zagrozil s kaznijo.

So bili policisti nasilni in žaljivi?

Tako iz najstnikov kot iz njihovih staršev se naj bi norčevali tako policisti kot tudi sam komandir PU Ljubljana. Govorili naj bi, da bi jih morali postaviti ob rob Ljubljanice in jih vse zmetati noter – toda z bolj nazornimi, žaljivimi besedami.

Pojasnilo o dogodku, ki ga je posredovala policija, lahko preberete tukaj

Za omenjen medij še je povedala, da bo zadevo sedaj urejala po pravni poti, saj policija več kot očitno dogodka ne bo korektno obravnavala.