Prometni policisti naj bi v petek ustavili šefa mariborskih kriminalistov, alkotest pa je pokazal, da je vozil vinjen.

Slika je simbolična

Petkov praznični dan, s seboj prinaša incident, o katerem danes poroča portal skandal24.si. Šef mariborskih kriminalistov Robert Munda, naj bi po njihovih informacij vozil vinjen, prometni policisti so ga med vožnjo ustavili in opravili alkotest, ki je pokazal 0,51 mg/l alkohola.

Globa 900 evrov in 16 kazenskih točk

Kot še poroča skandal24.si, so informacije preverili na PU Maribor, kjer so potrdili, da so policisti PP Rače v petek, 8. februarja, ob 1.56 uri ustavili 50-letnega voznika, ki je vozil na regionalni cesti v Spodnjih Hočah. Vozniku so policisti zaradi vožnje pod vplivom alkohola izdali kazen v višini 900 evrov ter 16 kazenskih točk. Poleg tega naj bi mu za 24 ur odvzeli vozniško dovoljenje, voznik pa naj bi si sam uredil prevoz domov.

Šef mariborskih kriminalistov ( na sredini ) naj bi vozil pod vplivom alkohola.

Toleranca do takšnih prekrškov ničelna

“Po zakonu o organiziranosti in delu v policiji, ta obvešča javnost o zadevah s svojega delovnega področja, če s tem ne škodi svojemu delu ali upravičenim koristim drugih. Na vprašanje, ki se nanaša na konkretno osebo, zaradi določil zakona o varstvu osebnih podatkov, ne moremo odgovoriti. Opisani kršitelj je dejansko uslužbenec Policijske uprave Maribor. Ker v Policiji do takih prekrškov nimamo tolerance oz. je ta ničelna, bo direktor Policijske uprave Maribor Danijel Lorbek, zoper njega uvedel notranjevarnostni postopek. Navedena kršitev pa, ker je bila storjena izven delovnega časa, ni take narave, da bi bila potrebna odstranitev delavca z dela. Po zaključenem notranjevarnostnem postopku pa bo sprejeta odločitev o ustreznem delovnopravnem ukrepu,” so ob koncu še pojasnili na PU Maribor za portal skandal24.si.