Policisti PP IU Maribor so preteklo sredo izven naselja Maribor opravili kontrolo voznika osebnega vozila, ki ga je vozil 22-letni moški, doma iz območja Frama. Med postopkom so ugotovili, da v vozilu prevaža več paketov s posušenimi rastlinskimi delci, za katere je bilo ugotovljeno, da gre za prepovedano drogo konopljo (približno 380 g).

V sklopu hišne preiskave je bila v vozilu odkrita še manjša količina prepovedane droge. Zoper osumljenca bo na pristojno državno tožilstvo podana kazenska ovadba zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi in postopki v športu ter predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog (po 186. čl. KZ-1), so sporočili s PU Maribor.

Na območju Orehove vasi so medtem obravnavali vlom v stanovanjsko hišo. Neznani storilec je vlomil skozi balkonska vrata, odtujil gotovino, zlatnino in orodje, z dejanjem pa, po nestrokovni oceni, lastnike oškodoval za približno 3.000 eur.

Na območju Središča ob Dravi so na PU Maribor obravnavali pet državljanov Afganistana, dva državljana Rusije, 2 državljana Irana in državljana Turčije, vsi so podali namero po mednarodni zaščiti.

77 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 192 klicev, med temi 77 interventni oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:
- 10 kaznivih dejanj,
- 9 prometnih nesreč I. kategorije,
- 1 prometno nesrečo II. kategorije,
- 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 3 v zasebnem prostoru.