Policisti so včeraj, 14.6.2024, ob 12. uri v kraju Presika izsledili sedemindvajset tujcev, od tega enaindvajset državljanov Sirije, dva državljana Egipta, tri državljane Turčije in enega državljana Iraka, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito, so sporočili s PU Maribor.

Policisti so prav tako včeraj ob 17. 36 v kraju Središče ob Dravi izsledili sedem tujcev od tega šest državljanov Afganistana in enega državljana Irana, ki so na nedovoljen način vstopili v Republiko Slovenijo. Tujci so v postopku zaprosili za mednarodno zaščito.

Policisti so še nocoj okoli 3.46 v kraju Gorišnica ustavili vozilo češke registracije, ki ga je vozil 56 letni državljan Gruzije. V postopku je bilo ugotovljeno, da je v vozilu prevažal štiri državljane Turčije, ki jih je na nedovoljen način pripeljal iz smeri Republike Hrvaške. Gruzijcu so odvzeli prostost ter ga bodo s kazensko ovadbo privedli k preiskovalnemu sodniku, Turki pa bodo po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organom, so še sporočili s PU Maribor.

116 intervencij

Policisti operativno komunikacijskega centra Policijske uprave Maribor so sicer v času od 5. ure, dne 14.5.2024, do 5. ure, dne 15.5.2024,  prejeli 331 klicev, med katerimi je bilo 116 interventnih dogodkov. Od tega: 

- 17 obvestil s področja kriminalitete. Največ je bilo tatvin, poškodovanje tuje stvari, goljufij.

- 32 prometnih nesreč, v dveh prometnih nesrečah se je ena oseba hudo telesno poškodovala ena pa lahko, v dveh prometnih nesrečah sta se dve osebi lažje telesno poškodovali, v ostalih prometnih nesrečah je nastala zgolj gmotna škoda, od tega je bilo 7 prometnih nesreč z udeležbo živali. Zaradi  hujših kršitev cestno prometnih predpisov so zasegli eno motorno vozilo.    

- 10 obvestil v zvezi s kršitvami javnega reda in miru. Od tega 3 kršitev v zasebnem prostoru in 7 kršitev na javnem kraju.