Med 17. in 30. junijem 2024 so na območju Policijske uprave Maribor izvajali poostrene aktivnosti nad psihofizičnim stanjem voznikov, da bi vplivali na zmanjšanje deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter število prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov.

V tem obdobju je bilo indikatorji alkohola preizkušenih 3.472 voznikov, pri čemer je bilo ugotovljenih 109 kršitev vožnje pod vplivom alkohola in 3 kršitve vožnje pod vplivom prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi. Pri 74 voznikih je koncentracija znašala do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 34 voznikih nad 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, 1 voznik je odklonil preizkus alkoholiziranosti. Policisti so zoper 4 voznike zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje. Tej problematiki bodo pozornost namenjali tudi v prihodnje, sporočajo s PU Maribor.

Prometna nesreča

Na območju Hoč pri Mariboru so na PU Maribor obravnavali prometno nesrečo II. kategorije. Voznik motornega kolesa je, po prvih ugotovitvah, zaradi vožnje preblizu roba vozišča padel, pri tem se je lažje poškodoval.

Obravnavani tujci

Na območju PP Gorišnica so medtem policisti obravnavali 16 tujcev, državljanov Sirije, ki so podali namero po mednarodni zaščiti. Odpeljani so bili v azilni dom.

77 intervencij

Mariborski operativno komunikacijski center je sicer med 5. uro včeraj in 5. uro danes, prejel 181 klicev, med temi 77 interventnih, oz. takšnih, da je bilo potrebno posredovanje Policije.

V opisanem času so obravnavali tudi:

- 11 kaznivih dejanj,
- 15 prometnih nesreč I. kategorije,
- 2 prometni nesreči II. kategorije,
- 6 prijav kršitev javnega reda in miru, od tega 1 v zasebnem prostoru.