Policisti sumijo, da je izvršil še več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, zato s kriminalistično preiskavo nadaljujejo.

Znanih je več podrobnosti dogodka, ki se je zgodil 9. maja, okoli 12.50, ko so bili policisti obveščeni, da je neznani storilec na območju Njiverc, Upravna enota Ptuj, povzročil prometni nesrečo in potem izvršil še rop.

Storilec na silo ukradel denarnico in se odpeljal s kolesom

Miran Šadl, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Maribor, je sporočil, da so policisti  ugotovili, da je neznani voznik kolesa trčil v kolesarko, ki je zaradi tega padla po vozišču. »Iz košare ji je med drugim padla denarnica z dokumenti, ki jo je oškodovanka pobrala. Pri tem pa ji je storilec na silo ukradel denarnico in se s kolesom odpeljal v smeri Kidričevega. Z opisnim dejanjem je bila oškodovanka oškodovana za 140 evrov,« je zapisal Šadl.

Kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 33-letni Rušan

Ptujski policisti so v kriminalistični preiskavi ugotovili, dodaja Šadl, da je storitve tega kaznivega dejanja utemeljeno osumljen 33-letni Rušan. »Osumljenca so v sredo, zgodaj zjutraj, na podlagi razpisa iskanja policisti Policijske postaje Ljubljana Center prijeli in pridržali ter ga izročili ptujskim policistom. Policisti sumijo, da je osumljenec izvršil še več kaznivih dejanj premoženjske kriminalitete, zato s kriminalistično preiskavo nadaljujejo,« še pojasnjuje Šadl.

Preiskovalni sodnik je zanj odredil pripor

Osumljenca so s kazensko ovadbo v četrtek privedli na zaslišanje k dežurnemu preiskovalnemu sodniku Okrožnega sodišča na Ptuju, ki je zoper njega odredil pripor.