S samomorom se je končalo prekratko življenje osnovnošolke iz Logatca, je sporočilo pretreseno vodstvo šole.

Fotografija je simbolična.

V osnovni šoli 8 talcev Logatec so včeraj svojim učencem sporočili najhujšo možno novico. Ena izmed učenk se je namreč sama odločila končati življenje.

Šlo je za samomor

Iz šole so žalostno vest včeraj prenesli ostalim učencem, pripravljeni pa so jim nuditi tudi pomoč ob stiskah, ki jih pestijo in so s tem dogodkom zagotovo še zrasle. Na spletni strani so med drugim zapisali:

Nocoj čudna ptica sanj

med spanjem je priletela.

Kot žalost belih poljan

je njena pesem skelela….

V teh časih po strokovno pomoč prihaja vse več otrok, je za naš medij že pred časom pojasnila klinična psihologinja v ZD Maribor, Ana Jerman. Za mnoge so stiske žal prevelike.

Ko se zgodi samomor, so otroci in mladostniki, ki so umrlega poznali, prizadeti. Stisko bodo kazali na različne načine, nekateri se bodo o tem želeli pogovoriti tudi doma, nekateri pa bodo tiho ali celo odklanjali pogovor. Izkušnje pa kažejo, da se je po takem dogodku dobro pogovarjati, zato vam priporočamo, da si za tak pogovor vzamete čas in ste otroku oz. mladostniku na razpolago,” še piše Karmen Cuder, ravnateljica osnovne šole in v nadaljevanju nudi informacije, na koga se lahko starši, skrbniki in učenci obrnejo.