Pretekli vikend so mariborski policisti, z namenom zmanjšanja deleža povzročiteljev prometnih nesreč, ki so pod vplivom alkohola, prepovedanih drog ali drugih psihoaktivnih snovi ter zmanjšanja števila prometnih nesreč zaradi tovrstnih dejavnikov na območju Policijske uprave Maribor, izvedli poostren nadzor cestnega prometa nad psihofizičnim stanjem voznikov, po metodologiji »PROMIL.«

Z alkotestom preizkusili 270 voznikov

V poostrenem nadzoru so z indikatorji alkohola preizkusili 270 voznikov, pri čemer so ugotovili 11 kršitev vožnje pod vplivom alkohola. Pri 8 voznikih je koncentracija znašala do 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka, pri 3 voznikih pa je koncentracija alkohola znašala nad 0.52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti so enemu vozniku zaradi vožnje pod vplivom alkohola s koncentracijo nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka odredili pridržanje.

''S ciljem doseganja ugodnejših prometno varnostnih razmer, bomo tovrstni problematiki pozornost pri nadzoru cestnega prometa namenjali tudi v prihodnje,'' so še sporočili s PU Maribor.