Policisti novomeške policijske uprave so v četrtek obravnavali tuja voznika, ki sta konkretno prekoračila dovoljeno hitrost na avtocesti. Prvi se je na Obrežju vozil z 220 kilometri na uro, že pred tem pa je hitrost prekoračil tudi na Gorenjskem, drugi pa je na območju Čateža ob Savi vozil s 195 kilometri na uro.

To ni bila edina kršitev Hrvata tisti dan

26-letnega Hrvata v avtomobilu nemških registrskih oznak, ki je po avtocesti vozil z 220 kilometri na uro, s čimer je dovoljeno hitrost prekoračil za 90 kilometrov na uro, so policisti ustavili ob 23.30.

Pri tem so ugotovili, da to ni bila edina njegova kršitev tisti dan. Pred tem je namreč Hrvat dovoljeno hitrost za 58 kilometrov na uro prekoračil tudi na območju Gorenjske. Zaradi kršitev so mu izrekli globo v višini 1450 evrov in 12 kazenskih točk.

28-letnega državljana Bosne in Hercegovine, ki je z avtomobilom avstrijskih registrskih oznak po dolenjski avtocesti vozil s 195 kilometri na uro, pa so policisti ustavili nekaj po 21. uri. Zaradi kršitve so mu izrekli globo, so sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.