Iz Policijske uprave Maribor so sporočili, da je bil Mariborski operativno komunikacijski center danes ponoči, nekaj minut pred 1. uro, obveščen, da po avtocesti iz smeri Murske Sobote proti Mariboru v nasprotni smeri vozi voznik osebnega avtomobila.

Voznik avtomobila "napihal"

Med vožnjo je voznik osebnega avtomobila trčil v voznika motornega kolesa. Policisti Postaje prometne policije Maribor so opravili ogled kraja prometne nesreče, pri čemer je bilo, po do sedaj zbranih obvestilih ugotovljeno, da tako, 55-letni voznik motornega kolesa, kot tudi 37-letni voznik osebnega avtomobila nista telesno poškodovana. Obema je bil odrejen preizkus alkoholiziranosti z indikatojem alkohola, ki je pri vozniku osebnega avtomobila pokazal 1,09 mg/l alkohola v izdihanem zraku, med tem, ko je pri vozniku motornega kolesa bil rezultat 0.00 mg/l, so sporočili mariborski policisti.

Kazenska ovadba za 37-letnika

Policisti bodo zoper 37-letnega voznika osebnega avtomobila na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru podali kazensko ovadbo zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu po čl. 324. Kazenskega zakonika (KZ-1).