Če so prva namigovanja kazala, da bi Trogirski požar lahko bil celo podtaknjen, oblasti zatrjujejo, da temu ni tako. Medtem, ko je vzrok poznan, se je zaradi močnega vetra požar spet nekoliko razplamtel in kot kaže, bitka še ni dobljena.

Po doslej znanih podatkih je ogenj pri Trogirju uničil malo manj kot 800 hektarov nizkega rastja, makije, borovih gozdov ter oljčnih nasadov. Žarišče požara je v Gornjem Segetu pri Trogirju.

Ogenj se je spet razplamtel

Po poročanju hrvaškega spletnega medija index.hr so gasilci zjutraj ogenj imeli povsem pod nadzorom, pred slabe pol ure pa jim je veter ponovno ponagajal in opaziti je gost dva metra visok dim, ki daje vedeti, da s požarom še niso opravili.

“Požar se je spet razvnel in spet se borimo”, je za index.hr komentiral poveljnik gasilcev Slavko Tucaković in nadaljeval: “Imamo odprti ogenj in ni lahko.”

Do požara je prišlo zaradi kratkega stika

Po poročanju spletnega medija, je policija uspela določiti mikrolokacijo, kjer se je ogromni požar začel. Po njihovih podatkih je požar zanetil kratki stik daljnovoda na gradbišču na področju Segeta Gornjeg.

Ob kratkem stiku je prišlo do močnega iskrenja, ki je zanetilo ogenj, kar je policiji menda potrdil tudi očividec.

Vremenske razmere, suša ter močni veter, pa sta poskrbela, da se je ogenj bliskovito razširil in močno okrepil.

Po izbruhu požara je brez električne energije ostalo celotno področje Seget Gornjeg, kar daje vedeti, da je vzrok potrjen in zgodba očividca resnična.