Ptujski policisti so pri 33-letniku odkrili tudi večjo količino posušenih rastlinskih vršičkov, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja in tudi večjo količino svežih rastlinskih delcev bili namenjeni za proizvodnjo olja.

Foto: PP Ptuj

Policisti Policijske postaje Ptuj so na podlagi pisne odredbe sodišča opravili hišno preiskavo pri 33-letnem moškem na območju Ptuja, zaradi suma, da je storil kaznivo dejanje Neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi
sestavinami za izdelavo prepovedanih drog.

Po prejetih analizah in opravljenih preiskavah ga čaka kazenska ovadba

Iz Policijske uprave Maribor so sporočili da so med hišno preiskavo odkrili dva prostora, posebej prirejena za gojenje rastlin, v katerih se je nahajalo 73 rastlin konoplje. Policisti so odkrili tudi večjo količino posušenih rastlinskih vršičkov, za katere sumijo, da so prepovedana droga konoplja in tudi večjo količino svežih rastlinskih delcev, ki so bili namenjeni za proizvodnjo olja. »Po prejetih analizah in opravljenih preiskavah zaseženih predmetov bodo 33-letnika kazensko ovadili,« so dodali.