Policisti Policijske uprave Maribor so v času od 6. ure 10. 10. 2020 do 6. ure 11. 10. 2020, ob svojem rednem delu obravnavali veliko nezakonitih prehodov državne meje.

Policisti Policijske uprave (PU) Maribor so v času od 6. ure 10. 10. 2020 do 6.
ure 11. 10. 2020, ob svojem rednem delu obravnavali naslednje pomembnejše
dogodke:

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Ob 7.45 uri so policisti PP Ormož med opravljanjem nalog varovanja državne meje v bližini Ormoža, izsledili in prijeli 35 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z devetindvajsetimi državljani Sirije, dvema državljanoma Egipta, dvema državljanoma
Afganistana, državljanom Irana in državljanom Iraka, bodo vrnjeni hrvaškim varnostnim organom.

Ob 11.45 uri so policisti PP Šentilj med opravljanjem nalog varovanjadržavne meje v bližini Šentilja, izsledili in prijeli 5 tujcev, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Po policijskem postopku z državljanom Afganistana, Sirije in tremi Palestine so bili odpeljani v Center za tujce.

Ob 13.45 uri se je na MP Gruškovje pripeljal voznik tovornega vozila turških registrskih številk. Pri pregledu notranjosti vozila, je bilo ugotovljeno, da se v notranjosti tovornega prostora nahajajo štirje tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli. V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Iraka. Prav tako so se ob 17. uri pri vozniku tovornega vozila turških registrskih številk v notranjosti tovornega prostora nahajali trije tujci, ki so se poskušali izogniti mejni kontroli.
V postopku je bilo ugotovljeno, da gre za državljane Afganistana. Vsi tujci so bili po končanem postopku vrnjeni hrvaškim varnostnim organov.