Policisti Policijske uprave Maribor so v zadnjih dveh dneh sprejeli skupno 894 klicev, od tega 259 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Policisti Policijske uprave Maribor, so v času vikenda od 6. ure, 26. 9. 2020, do 6 ure, 28. 9. 2020, na telefonsko številko policije 113 za klice v sili, sprejeli skupno 894 klicev, od tega 259 takšnih, ki so zahtevali posredovanje najmanj ene policijske patrulje na kraju dogodka.

Ob svojem rednem delu so beležili naslednje dogodke :
– Obravnavali so 42 kaznivih dejanj, med katerimi prevladujejo tatvine in vlomi.
– Na področju javnega reda in miru so obravnavali 25 kršitev, od tega 10 na javnem kraju in 15 v zasebnih prostorih.
– Na področju prometne varnosti so obravnavali 76 prometnih nesreč, pri katerih je bilo 8 prometnih nesreč II. kategorije, torej so bili v njih udeleženci lažje telesno poškodovani.

Izpostavili so:

HIŠNA PREISKAVA

V soboto 26. 9. 2020, ob 15.00 uri, so policisti Policijske postaje Gorišnica, na podlagi odredbe Okrožnega sodišča na Ptuju, v okolici naselja Markovci, opravili hišno preiskavo in pri tem zasegli 7 rastlin višine od 165 do 200 cm, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo konoplja, ter več drugih predmetov, ki so se uporabljali za gojenje teh rastlin.

V sklopu preiskave je bil najden tudi prostor namenjen za notranje gojenje konoplje (hidroponika). Po opravljeni analizi zaseženih rastlin, v kolikor se bo potrdilo, da gre za prepovedano drogo, bo na Okrožno državno tožilstvo na Ptuju podana Kazenska ovadba.

PRIJETI TUJCI

V nedeljo, 27. 9. 2020, okoli 21.45 ure so policisti PP Ormož v kraju Hum, pri nedovoljenem prestopu državne meje iz Hrvaške v Slovenijo prijeli 22 tujcev. Med njimi je bilo 15 državljanov Bangladeša in 7 državljanov Pakistana. Zadevo obravnavamo kot kaznivo dejanje po 3. in 6. odstavku 308 čl, KZ-1, Nedovoljen prestop državne meje.

Dejanja sta osumljena državljan Moldavije in Ukrajine. Zadeva je v fazi predkazenskega postopka, v kateri poteka zbiranje obvestil in dokazov. Prav tako so policisti v ponedeljek, 28. 9. 2020, okoli 4. ure v Središču ob Dravi prijeli državljana Afganistana, ki je sam na nedovoljen način prestopil državno mejo iz Hrvaške v Slovenijo. Tujec bo vrnjen hrvaškim varnostnim organom.