Na vlaku iz Brestanice proti Brežicam so se v ponedeljek zvečer sprli 45-letnica in 46-letnik in dva mladostnika, stara 16 in 15 let. V sporu je bil 16-letnik lažje poškodovan z nožem po roki. Poškodbo so mu oskrbeli v brežiški bolnišnici. 46-letniku so policisti zasegli nož, s katerim naj bi bila povzročena poškodba, so sporočili s PU Novo mesto.

Na število 113 so policisti sicer prejeli dve različni prijavi - ena je govorila o neprimernem obnašanju mladostnikov, druga o neprimernem obnašanju starejše dvojice. Okoliščine dogodka še preverjajo, nato pa bodo ustrezno ukrepali, so še sporočili s Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Večkrat posredovali v Brezju

Policisti so v torek zaradi prijav kršitev javnega reda in miru večkrat posredovali v Brezju. Začelo se je z glasno glasbo, nato pa nedostojnim vedenjem in uporabo dražilnih sprejev, zaradi česar sta morali dve osebi iskati zdravniško pomoč

V epilogu so policisti 35-letniku napisali plačilni nalog zaradi glasne glasbe, nedostojnega vedenja in prepiranja, 27-letnici plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja, še dvema osebama pa plačilni nalog zaradi nesramnega in predrznega vedenja.