Mercatorjeva trgovina na Prušnikovi v Mariboru je do nadaljnjega zaprta

“Mercatorjeva trgovina na Prušnikovi v Mariboru je do nadaljnjega zaprta. Zagorelo je v pomožnih prostorih, vendar so poškodovane elektro instalacije in IT povezave, zato trgovina še ne more obratovati,” je za Maribor24.si pojasnila Tanja Durin iz Mercatorja.

Podaljšan delovni čas

Iz Mercatorja sporočajo, da bo pa zato tudi v nedeljo odprt Mercatorjev market Lovec (od 8. ure do 12. ure) in v naslednjem tednu do odprtja trgovine na Prušnikovi bo v marketu Lovec spremenjen delovni čas od 7.30 ure do 19.30 ure.

Prve informacije so sporočili tudi mariborski policisti: “Včeraj zvečer, okoli 19.40, kmalu po zaprtju, je izbruhnil požar v prodajalni na Prušnikovi ulici v Mariboru. Požar je opazila tam zaposlena prodajalka, nato pa še dva občana, zaposlena v sosednjem, ločenem centru, ki sta pritekla v prodajalno. Z gasilnimi aparati sta skušala gasiti požar vse do prihoda gasilcev, vendar jima to ni uspelo.”

Napajalnik tiskalnika kriv za požar

“Dokončno so ga nato pogasili gasilci. Reševalci so nato oba, zaradi vdihavanja dima prepeljali na preventivni pregled v UKC Maribor, vendar se k sreči nista poškodovala. Ko so gasilci prezračili objekt so policisti in kriminalisti opravili ogled kraja požara in ugotovili, da je do požara prišlo v pisarni trgovine, na napajalniku tiskalnika,” je sporočil Miran Šadl iz PU Maribor.

Materialna škoda, ki je pri požaru nastala po nestrokovni oceni znaša okoli 20.000 evrov. Policisti bodo podali poročilo pristojnemu tožilstvu.