Za enkrat je še neznani storilec v okolici Maribora nastavil past, v katero se je ujela muca in se pri tem hudo poškodovala.

Vesno iz Selnice ob Dravi je pred nekaj dnevi doletela žalostna izkušnja. Njena muca Pujsa, se je ujela v past, ki so jo nastavili ljudje. Zgodilo se je na Janževi gori. Ob tem lastnica muce opozarja:  “Pazite na svoje ljubljenčke! Past je bila nastavljena tako, da bi vanjo lahko stopil tudi človek! Zloba ne počiva.” Muca zaenkrat še okreva in redno obiskuje veterinarja. Lastnica se zaveda, da bi se lahko končalo veliko huje, zato se zahvaljuje rešiteljem njenega ljubljenčka.

Iz pasti sta jo rešila lastnika žive meje

O dogodku so bili v ponedeljek, 22. maja, obveščeni tudi na PU Maribor. “Neznanec je med 20. in 22. 5. 2017, med živo mejo v Selnici ob Dravi nastavil kovinsko past za živali, v katero se je ujela mačka neznanega lastnika. Iz pasti sta jo rešila lastnika žive meje in o tem obvestila policijo,” je povedal Miran Šadl iz PU Maribor.

Policisti so opravili ogled kraja kaznivega dejanja in pričeli z aktivnostmi za izsleditev neznanega storilca. Ko ga bodo izsledili, ga bodo ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi suma storitve kaznivega dejanja mučenje živali 341/I členu KZ-1. Policisti do sedaj takega primera niso obravnavali, sumijo pa, da to ni osamljen primer. Tudi o tem še zbirajo
obvestila.