Policisti Policijske postaje Maribor I so 19. junija, na podlagi pridobljene odredbe Okrožnega sodišča v Mariboru, opravili preiskavo stanovanjske hiše v okolici Maribora. Med preiskavo so policisti našli prirejen prostor za gojenje prepovedane droge konoplje in pri tem zasegli skupno 455 sadik različnih velikosti.

Našli so še 4 vreče in 11 posod z že posušenimi rastlinskimi delci

Prav tako so bili pri preiskavi zaseženi tudi vsi pripomočki za gojenje. Našli so še 4 vreče in 11 posod z že posušenimi rastlinskimi delci ter manjši zavitek aluminijaste folije, v kateri je bila neznana snov bele barve, za katere obstaja sum, da gre za prepovedano drogo. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in bodo, po opravljeni analizi zaseženih snovi, zoper 53-letnega osumljenca, podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanim drogami.

''Med opravljanjem hišne preiskave so policisti zaznali tudi sum storitve kaznivega dejanja tatvine električne energije, za kar bodo, po zbranih obvestilih, zoper osumljenega podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja tatvine,'' so še sporočili s PU Maribor.