70-letna kolesarka je zaradi poškodb umrla na kraju nesreče.

Fotografija je simbolična.

Danes, ob 9.20 uri so policisti bili obveščeni o prometni nesreči na Šmartinski cesti v Ljubljani, v kateri sta bila udeležena voznik osebnega vozila in kolesarka.

“Po doslej znanih podatkih je bilo ugotovljeno, da je 30-letni voznik osebnega vozila vozil po Šmartinski cesti iz smeri Centra proti obvoznici. Ko je pripeljal do semaforiziranega križišča je zapeljal v križišče in trčil v 70-letno kolesarko, ki je s kolesom peljala po prehodu za pešce. Po trčenju je kolesarka zaradi hudih poškodb na kraju umrla,” so sporočili iz policiji.

Ogleda kraja nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in državna tožilka: “Dosedanje ugotovitve kažejo, da naj bi voznik zapeljal v križišče pri rdeči luči na semaforju, kar pa bomo poskušali še potrditi z nadaljnjim zbiranjem obvestil.”  V postopku pa je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil tudi pod vplivom alkohola in sicer je preizkus z alkotestom pokazal rezultat 0,74 mg/l alkohola v izdihanem zraku. Vozniku je bil odrejen tudi strokovni pregled za ugotavljanje količine alkohola v krvi. Zoper njega bo podana kazenska ovadba.

“Za razjasnitev določenih okoliščin nesreče pa pozivamo vse morebitne priče
nesreče, da pokličejo na številko 113 ali najbližjo policijsko postajo,” dodajajo.

Letos je prišlo že do več nesreč kot lani

Tudi letošnje leto se je z vidika prometne varnosti na Policijski upravi Ljubljana začelo slabše, kot bi si želeli. Na ljubljanskih cestah je letos umrlo že 11 udeležencev (lani v istem času 7).

Policija si prizadeva, da bi s svojim delom, izboljšali varnost cestnega prometa, vendar največ lahko pripomorejo k prometni varnosti prav udeleženci sami s tem:

  • da se v prometu obnašajo odgovorno,
  • ne pijejo alkoholnih pijač, če vozijo,
  • spoštujejo cestnoprometne predpise,
  • poskrbijo za svojo varnost
  • in pazijo na šibkejše udeležence.