V Pivovarni Laško Union so napovedali velike spremembe. Najpozneje januarja prihodnje leto piva Union ne bodo več varili v Ljubljani.

Fotografija je simbolična.

Varjenje piva Union bodo najpozneje do februarja 2022 prenesli v Laško. Kot so navedli v Pivovarni Laško Union, namreč 35 let star hladilni sistem v ljubljanski pivovarni ni več primeren za obratovanje. Vpliv na zaposlene še ni natančno določen. Na lokaciji Pivovarne Union bodo ostale dejavnosti pakiranja in logistike piva Union, poroča STA.

Odločitev o selitvi je posledica preventivne neodvisne varnostne ocene 35 let starega hladilnega sistema v Pivovarni Union, ki je pokazala, da ta ni več primeren za obratovanje in bi v prihodnje lahko predstavljal pomembno varnostno tveganje.

Kot so pojasnili, morajo zato del proizvodnje, ki je vezan na omenjen hladilni sistem, ustaviti. “Tako bosta varjenje in fermentacija piva Union prenešena v našo pivovarno v Laškem, kjer pričakujemo, da se bo proizvodnja začela najpozneje januarja 2022,” so dodali.

Kaj bo z zaposlenimi?

Ne bo pa sprememba vplivala na portfelj izdelkov niti na blagovno znamko Union, so poudarili. Na lokaciji Pivovarne Union bodo ostale dejavnosti pakiranja in logistike piva Union. Proizvodnja brezalkoholnih pijač in vode ter upravne in korporativne funkcije lokacije ne spreminjajo, enako velja za Pivnico Union in muzej Union Experience.

“Prenos dela pivovarske proizvodnje v Laško bo omogočil našo nadaljnjo rast in razvoj, saj obstoječa lokacija v mestnem središču v Ljubljani trenutno to omejuje,” so dodali.

Vpliv prenosa dela proizvodnje na zaposlene še ni natančno določen, bodo pa, kot so zapisali, “zagotovili, da bodo zaposleni, ki bodo to spremembo občutili, obravnavani s potrebnim spoštovanjem”. V podjetju želijo zagotoviti nadaljevanje poslovanja in ohraniti čim več istih ljudi v proizvodni ekipi. “Tako bomo zagotovili, da potrošnikom še naprej ponudimo ikonično pivo Union po enaki recepturi, kot so je vajeni vsa ta leta,” še izhaja iz sporočila.

V Ljubljani bo manjša mestna pivovarna

Na obstoječi lokaciji v Ljubljani bodo vzpostavili center inovacij in manjšo mestno pivovarno. Ta bo služila kot središče za razvoj, testiranje in degustacijo novih piv Union in bo poskušala nadgraditi doživetje Union Experience, ki ostaja na tej lokaciji.