Francoska policija je odvzela prostost francoskemu rokometašu Benoitu Kounkoudu. Član zmagovite zasedbe na nedavnem evropskem prvenstvu v Nemčiji je obtožen posilstva na zabavi, ki je bila v noči na torek v enem od klubov v osmem pariškem okrožju, je zapisala francoska tiskovna agencija AFP.

Francoska policija je 26-letnega Kounkouda pridržala v torkovih jutranjih urah, potem ko ga je 20-letno dekle obtožilo, da jo je spolno nadlegoval v alkoholiziranem stanju.

Kounkoud, sicer krilni igralec poljske ekipe Kielce, ni bil dosegljiv za komentar, francoska rokometna zveza pa je zapisala, da bo pozorno spremljala nadaljnje ukrepe pravosodnih organov ter odločno nasprotuje vsem oblikam nasilja.

Francoski rokometaši so v nedeljo na finalni tekmi v Kölnu po podaljšku premagali Dance s 33:31, po vrnitvi v domovino pa jih je v Elizejski palači sprejel tudi francoski predsednik Emmanuel Macron. Kounkoud je imel na nedavnem celinskem tekmovanju v Nemčiji stransko vlogo v francoski izbrani vrsti, mesto v ekipi si je izboril zaradi slabega zdravstvenega stanja Yanisa Lenneja pred začetkom EP.