Globalno

Zaslišanje Pfizerja spodbudilo strahove glede cepiv

Uredništvo , 09.01.24 ob 13:45

Podjetje trdi, da so se ljudje za cepljenje odločili sami.

Zaslišanje Pfizerja spodbudilo strahove glede cepiv
Fotografija je simbolična.

Biolog razkril, da je v cepivu nevarni DNA

Ameriški biolog je včeraj razkril, da je v cepivu podjetja Pfizer prisotnih 200 bilijonov delcev nevarne DNA. V nekaterih primerih naj bi delci celo povzročali raka. Podjetje Pfizer je pri tem zatrdilo, da je, kljub stranskim učinkom, cepivo pomagalo ogromno ljudem. Prisotnosti nevarnih delcev sicer še niso preverili, so pa zatrdili, da je strah odveč. 

Po razpravi glede nevarnih delcev, je na družbenem omrežju X (nekdanji Twitter) ponovno zaokrožil video zasedanja avstralskega senata, ki je potekalo avgusta. Tarča zasedanja so bila (takrat) tudi cepiva podjetja Pfizer. Med tem, ko ljudje trdijo, da so bili primorani se v času COVIDA-19 cepiti, da so sploh obdržali delovno mesto, podjetje trdi, da nikogar niso prisilili v to dejanje.

Na vprašanje, ali mislijo, da so bili ljudje primorani so cepiti so odgovorili: "Trdno smo prepričani, da ni bil nihče prisiljen se cepiti. Razne pogoje za cepljenja so postavili državni organi. Menimo pa, da se je lahko vsak posameznik odločil, če se bo dal cepiti ali ne. Pod prisilo se ni nič sprejemalo."

Burna razprava v komentarjih

Mnogi uporabniki X-a so pod videom razpravljali o svojih izkušnjah. "Imam dokumente, ki dokazujejo, da so mi dali odpoved, ker sem zavrnil njihove strupene eksperimentalne injekcije. Nato me je delodajalec izsiljeval z izmišljenimi disciplinskimi ukrepi, da bi preprečil, da bi uveljavljal pravico do nadomestila za brezposelnost, in poskušal preprečiti tožbo," je zapisal eden izmed uporabnikov. "Mislim, da so pozabili na vse tiste ljudi, ki so izgubili službe, ker se niso odločili za cepljenje. Ali ko so oblasti hodile od vrat do vrat in spraševale, če smo se že cepili," je zapisal drugi.

Mnogi so izpostavili tudi dejstvo, da je v nekaterih državah cepljenje še vedno pogoj za opravljanje določenih funkcij. Tako nemški vojaki, na primer, še vedno potrebujejo potrdilo o cepljenju. V ospredje pa so seveda postavili tudi tenisača Novaka Đokovića, ki, kot vemo, brez cepiva ni smel sodelovati v tekmovanju US Open.