Globalno

Zaradi požara vojaškega vadbišča evakuirali več kot 2000 ljudi

Uredništvo , 19.07.23 ob 10:31

Požar je sicer izbruhnil le nekaj dni po napadu na most, ki povezuje rusko regijo Krasnodar in ukrajinski polotok Krim.

Zaradi požara vojaškega vadbišča evakuirali več kot 2000 ljudi

Na vojaškem vadišču na ukrajinskem polotoku Krim, ki si ga je je pred leti priključila Rusija, je danes izbruhnil požar, zaradi katerega so morali evakuirati več kot 2000 civilistov, je sporočil ruski guverner Krima Sergej Aksjonov. Vzrok za izbruh požara ni navedel, nekateri ruski mediji pa poročajo, da je bilo na območju slišati eksplozije.

Načrtovana je začasna evakuacija prebivalcev štirih naselij, ki mejijo na vojaško vadišče v okrožju Kirovski. To zadeva več kot 2000 ljudi,” je pojasnil Aksjonov.

Preusmerjen tudi avtobusni promet

Zaradi požara je bil ponekod začasno preusmerjen avtobusni promet, je na Telegramu zapisal Nikolaj Lukašenko s krimskega ministrstva za promet. Prav tako pa je bil zaprt del avtoceste Tavrida, ki povezuje vzhodno krimsko pristanišče Kerč in Sevastopol, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Ruski časnik Izvestija je objavil posnetek požara, na katerem je videti tudi črni dim, ki se dviga s prizorišča. Dva ruska spletna medija sta medtem poročala, da je bilo na območju požara slišati eksplozije.

Požar je sicer izbruhnil le nekaj dni po napadu na most, ki povezuje rusko regijo Krasnodar in ukrajinski polotok Krim. V napadu sta bila ubita moški in ženska, ki sta bila v avtomobilu, njun otrok pa je bil ranjen. Moskva je za napad nemudoma obtožila Kijev, ukrajinsko odgovornost pa je kasneje potrdil tudi neimenovan vir iz ukrajinske varnostne službe SBU.