Globalno

Zaradi poplav v Sloveniji motena proizvodnja v Volkswagnovi tovarni

Uredništvo , 03.09.23 ob 19:18

Zaradi pomanjkanja sestavnih delov bodo začasno zmanjšali proizvodnjo v tovarni gospodarskih vozil v Hannovru.

Zaradi poplav v Sloveniji motena proizvodnja v Volkswagnovi tovarni

Nemški avtomobilski proizvajalec Volkswagen bo zaradi pomanjkanja sestavnih delov začasno zmanjšal proizvodnjo v tovarni gospodarskih vozil v Hannovru. Po poročanju nemške tiskovne agencije dpa so tudi v tem primeru razlog težave slovenskega dobavitelja zaradi posledic poplav.

“Glede na trenutne razmere se moramo pripraviti, da v Hannovru od sredine septembra nekaj tednov ne bomo mogli izdelovati nobenih vozil z motorjem z notranjim zgorevanjem,” je po navedbah dpa danes dejal Volkswagnov tiskovni predstavnik.

Dvomesečna zaustavitev proizvodnje na Portugalskem

Že v četrtek je Volkswagen napovedal dvomesečno zaustavitev proizvodnje v Palmeli na Portugalskem. Ustavili jo bodo 11. septembra. Kot je vodstvo ta teden zapisalo v internem sporočilu približno 5000 zaposlenim, so razlog težave slovenskega dobavitelja KLS Ljubno, ki so ga močno prizadele nedavne poplave. Obenem je napovedalo motnje tudi na drugih proizvodnih lokacijah.

Glavni direktor KLS Ljubno Mirko Strašek je ta teden za STA sicer dejal, da ne ve, zakaj je portugalska podružnica Volkswagna zaustavila proizvodnjo. Napovedal pa je, da se bo v naslednjih tednih zaustavilo še več trakov v evropski avtomobilski industriji. KLS Ljubno je namreč pomemben dobavitelj zobatih obročev, ki s svojimi izdelki oskrbuje več kot 80 odstotkov avtomobilskega trga v Evropi.