V ponedeljek zvečer se je na Hrvaškem zgodil nasilni napad. V bližini Trogirja je napadalec hudo ranil dva moška. Enega je večkrat ustrelil, drugega naj bi poškodoval s sekiro.

Mimoidoči so ga pomagali obvladati

Spopad se je zgodil okoli 19.30 v kraju Kaštel Štafilić, ki leži ob obali med Trogirjem in Splitom. Napadalec naj bi, domnevno zaradi parkirišča, najprej streljal na 46-letnega moškega, ko je bil ta še v avtomobilu. Bil naj bi dolgoletni član hrvaške gorske reševalne službe. Zadel naj bi ga v področje trebuha, levega stegna in desne nadlakti. Po neuradnih informacijah Slobodne Dalmacije naj bi bila napadalec in gorski reševalec soseda.

Storilec je nato napadel še drugega moškega, ki je hudo ranjenemu gorskemu reševalcu nudil pomoč. Z vso silo ga je udaril po glavi s sekiro, v drugi roki pa naj bi imel še eno sekiro. Kljub močnemu udarcu je moški vstal in se spopadel z napadalcem. Na pomoč so priskočili še mimoidoči, ki so pomagali obvladati nasilneža in ga zadržali do prihoda policije. 

Po družbenih omrežjih je zaokrožil posnetek nasilnega spopada. Na njem dva moška poskušata pomagati ustreljenemu gorskemu reševalcu, ko jima napadalec zagrozi s smrtjo in enega izmed njiju udari s sekiro.

46-letnik utrpel več strelnih ran

Tamkajšnja policija je potrdila, da so storilca prijeli, dve osebi pa prepeljali na zdravljenje v splitsko bolnišnico. Od tam so sporočili, da je 46-letni moški utrpel tri strelne rane v predel trebuha, leve nadlakti in desne nadlakti. Po sprejemu v bolnišnico so ga takoj operirali. Drugega moškega obravnavajo zaradi rane na glavi. 

Po informacijah Dalmatinskega portala naj bi nasilnež, takrat 58-letni mornar, pred 21 leti zabodel tudi 18-letnika. Kot je trdil, ga je motilo, ker je mladenič uriniral po steni njegove hiše. Med preiskavo stanovanja je policija našla puško, naboje in mino.