V mestu Bjelovar na Hrvaškem je danes prišlo do družinske tragedije. V hiši so našli dve mrtvi in eno huje poškodovano osebo, ki so jo prepeljali v bjelovarsko bolnišnico. Njeno življenje je ogroženo, poročajo hrvaški mediji.

Samomor naj bi storil pred očmi policistov

Policisti so danes, 18.5.2024, zjutraj po 10. uri v družinski hiši našli mrtvi dve osebi, moškega in žensko, eno žensko pa hudo telesno poškodovano in je bila prepeljana v Splošno bolnišnico Bjelovar, kar je potrdila tudi tiskovna predstavnica PU Bjelovarsko-bilogorska Maja Barbir Grubić. 

Hrvaški mediji poročajo, da je moški ubil taščo in ženo zabodel v vrat, sam pa naj bi si pred očmi policistov, ki so prišli na kraj zločina, vzel življenje. Njegovo soprogo so hudo poškodovano z reševalnim vozilom odpeljali v bolnišnico. Vse to naj bi zagrešil s hladnim orožjem.

Kot je za Jutranji list dejal sosed, je bila družina materialno preskrbljena, po ničemer problematična. Tašča, upokojenka, je živela s hčerko in zetom v hiši. Kot je za omenjen portal namignil sogovornik, naj bi bil motiv tega zločina ljubosumje. Pred leti naj bi mož po navedbah sosedov za kratek čas celo zapustil ženo in se odselil iz družinske hiše, vendar se je nato vrnil.