Globalno

Za posledicami nesreče na dirki po Švici umrl Gino Mäder

Uredništvo , 16.06.23 ob 13:01

Tragično: Umrl je star komaj 26 let.

Za posledicami nesreče na dirki po Švici umrl Gino Mäder

Umrl je švicarski kolesar Gino Mäder, ki je v zaključku četrtkove etape na dirki po Švici padel v prepad in nekaj časa nepremično ležal v vodi. Zdravniki so na kraj nesreče prišli nekaj minut po njegovem padcu in ga s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Churu, kjer je danes umrl ob 11.30, je sporočilo njegovo moštvo Bahrain Victorious.

“Potrti smo zaradi smrti našega izjemnega kolesarja Gina Mäderja. Njegova nadarjenost ter predanost in strast do kolesarstva so bili navdih za vse nas. Gino ni bil le izjemno nadarjen kolesar, ampak tudi odlična oseba. Njegovi družini in bližnjim izrekamo naše globoko sožalje. Bahrain Victorious bo na vsaki dirki nastopal v spomin nanj, ki bo vedno ostal del naše ekipe,” je ob tragični smrti 26-letnega Mäderja med drugim dejal Slovenec Milan Eržen, športni direktor ekipe Bahrain Victorious.

Za to ekipo tekmujeta tudi Slovenca Matej Mohorič in Matevž Govekar.

Nesrečni švicarski kolesar je na četrtkovi etapi ob visoki hitrosti na hitrem spustu s prelaza Albula do cilja v La Puntu padel in pristal v vodi. Zdravniki so le nekaj minut zatem prispeli na kraj nesreče in ga začeli oživljati, nato pa s helikopterjem prepeljali v bolnišnico v Churu.

Po koncu četrtkove izjemno nevarne etape so se zaradi nevarne trase v končnici etape oglasili nekateri kolesarji, najbolj kritičen pa je bil eden od zvezdnikov švicarske pentlje, Belgijec Remco Evenepoel iz moštva Soudal-Quick Step. Končnico četrtkove etape je okrcal tudi vodilni kolesar na dirki Danec Mattias Skjelmose iz ekipe Trek-Segafredo.