Globalno

VIDEO: V Sankt Peterburgu v zasebnem krogu pokopali Prigožina

Uredništvo , 29.08.23 ob 18:41

Slovo od vodje vojaške skupine Wagner je potekalo v zaprtem krogu

VIDEO: V Sankt Peterburgu v zasebnem krogu pokopali Prigožina

Na pokopališču v Sankt Peterburgu so pokopali vodjo ruske najemniške vojaške skupine Wagner Jevgenija Prigožina, ki je prejšnji teden umrl v strmoglavljenju letala, je danes sporočila medijska služba Wagnerja in dodala, da je pogreb potekal v zasebnem krogu, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Pogreb je bil zaprt za javnost

“Slovo od Jevgenija Viktoroviča je potekalo v zaprtem krogu. Tisti, ki se želijo posloviti, lahko obiščejo pokopališče Porohovsko,” so še zapisali v izjavi in pojasnili, da je bil pogreb zaprt za javnost. Nekateri analitiki menijo, da bi lahko grob Prigožina sedaj postal romarski kraj za tisoče njegovih privržencev.

Prigožin je prejšnjo sredo umrl v letalski nesreči, ko je letalo z desetimi osebami na krovu strmoglavilo med letom iz Moskve v Sankt Peterburg. Umrlo je vseh sedem potnikov in trije člani posadke. Da je bil med njimi tudi Prigožin, so ruski preiskovalci s pomočjo genske analize potrdili v nedeljo.

Kremelj je danes sporočil, da se Putin ne bo udeležil pogreba. “Predsednikova prisotnost ni predvidena,” je na vprašanje novinarjev odgovoril tiskovni predstavnik Kremlja Dmitrij Peskov. “O pogrebu nimamo informacij. Odločitve v zvezi s tem bodo sprejeli družinski člani in prijatelji pokojnega,” je še dodal.