Globalno

VIDEO: V ruskem napadu na severu Ukrajine več mrtvih in ranjenih

Uredništvo , 19.08.23 ob 15:30

Napad je terjal najmanj sedem življenj, tudi šestletne deklice.

VIDEO: V ruskem napadu na severu Ukrajine več mrtvih in ranjenih

Ruski raketni napad na Černigiv je terjal najmanj sedem življenj, tudi šestletne deklice, 90 ljudi je ranjenih, je danes sporočil ukrajinski notranji minister Igor Klimenko. Med ranjenimi so tudi otroci, navedbe ministra povzema nemška tiskovna agencija dpa. Ukrajinske oblasti so pred tem poročale o najmanj petih mrtvih in 37 ranjenih.

Predsednik Zelenski pa je na Telegramu zapisal, da je raketa padla v središče mesta, kjer stojita univerza in gledališče. “Običajna sobota, ki jo je Rusija spremenila v dan bolečine in izgube. Bili so mrtvi in ranjeni,” je Zelenski zapisal v sporočilu, ki ga je pospremil s kratkim video posnetkom. Ta prikazuje razbitine na pločniku v mestu in ruševine okoli velike zgradbe, okoli nje pa parkirane avtomobile, ki so bili delno uničeni.

Po besedah guvernerja regije Černigiv Vjačeslava Čausa prve ugotovitve kažejo, da je mesto zadela balistična raketa. Prebivalce je pozval, naj za zdaj ostanejo v zakloniščih, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Černigiv leži približno 150 kilometrov severno od prestolnice Kijev in se je od začetka ruske invazije na Ukrajino v veliki meri izognil večjim napadom, medtem ko glavnina spopadov poteka na vzhodu in jugu države.

serija
Fenomen Skrito v raju: Serija osvaja srca gledalcev
smučarski skoki
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Slovenija
Peter Prevc ponovno poletel do drugega mesta
Uredništvo , Danes ob 17:53
skoki
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Šport
Nika Prevc ponovno na zmagovalnem odru
Uredništvo , Danes ob 15:26
Poimenovanje
Od kod ime … Greenwich?
Maribor
Od kod ime … Greenwich?
Jerneja Potočnik, Danes ob 13:51