Gasilci so v New Yorku sprožili protokol za ukrepanje v sili, potem ko so v torek zgodaj zjutraj na newyorškem Rooseveltovem otoku čutili "tri sunke in tresljaje".

Gasilci so za Daily Mail povedali, da so ekipo poklicali v blok 580 na glavni ulici, južno od mostu Roosevelt Island  malo pred 6. uro zjutraj, potem ko so prejeli poročila o možnih eksplozijah in tresenju stavbe. Prebivalci Rooseveltovega otoka so poročali, da so jih danes zjutraj prebudili vsaj "trije glasni poki in tresljaji", tretje vibracije pa so "čutili dlje". Trenutno so na prizorišču gasilci, ki "poskušajo najti vir" morebitne eksplozije.

O poškodovanih zaenkrat ni govora

Kot so sporočili, bodo Rooseveltov otok preletavali helikopterji. Newyorška policija je za časnik "The Independent" povedala, da naj bi incident povzročil transformator. Kje se nahaja transformator in kako natančno je povzročil eksplozijo in tresenje tal, policija ni povedala. Na Rooseveltovem otoku je zmanjkalo tudi elektrike.

"Ali je še kdo čutil potres ali eksplozijo v New Yorku pred nekaj trenutki?" je vprašal en uporabnik družbenega omrežja.

"V središču Manhattna nisem čutila ničesar, toda prijatelj z otoka Roosevelt je slišal dva velika poka in čutil tresenje," je povedala uporabnica Sabrina.

Drugi je dodal: "Čutil sem, da se mi je cela hiša tresla - v Astorii, Queens, zdaj pa slišim helikopterje, ki nas preletavajo."