Očividci so poročali, da je več deset tisoč nizozemskih navijačev na tak način začelo svoj "navijaški pohod" do stadiona. Videoposnetki pretepa prikazujejo nizozemske navijače v oranžnem, kako izmenjujejo ostre besede z angleškimi navijači, nato pa začnejo "leteti pesti" in pohištvo.

Po zadnjih informacijah je bilo v navijaških spopadih poškodovanih 17 ljudi, 26 navijačev so priprli. Med poškodovanimi je bilo tudi sedem policistov, ki so posredovali v pretepih. Skupno so policisti obravnavali 22 incidentov, povezanih z navijači obeh ekip. V priporu je končalo 23 nizozemskih in trije angleški navijači, a so danes že vse izpustili, je zapisal dpa.

Začeli naj bi Nizozemci

Leo Woeho, ki je bil priča situaciji, je na družbenem omrežju X pojasnil, da so "Nizozemci začeli, potem ko so poskušali ukrasti angleško zastavo," vendar, da je bila "provokacija prisotna na obeh straneh in je enostavno ušla izpod nadzora."

Največ incidentov je bilo v lokalih v središču mesta pred tekmo, so pa obravnavali tudi primere nelegalnega vstopa v navijaško središče, ki so ga pred tem zaprli zaradi prevelikega števila obiskovalcev. Širi pa se tudi videoposnetek navijača, ki je v restavracijo vrgel televizor in s tem povzročil ogromno škodo.

Ni prvič, da so bili angleški navijači vpleteni v nasilne incidente na Euru 2024

Kljub incidentom je nemška policija dejala, da je "po večini zadovoljna" z varnostjo pred, med in po tekmi.

Policija je sicer že prejšnji mesec pridržala osem ljudi - po pretepu med angleškimi in srbskimi navijači v Gelsenkirchnu pred tekmo skupinskega dela. Policija je takrat sporočila, da so srbski navijači jedli v restavraciji, ko je velika skupina angleških navijačev poskušala vdreti vanjo.