Francosko mesto Annecy pretresa tragedija. Najmanj štirje otroci so bili zabodeni v parku blizu jezera Annecy na jugovzhodu države. Policija je napadalca obvladala s strelom v noge in ga aretirala. Poročila pravijo, da so bili otroci stari približno tri leta.

Regionalni namestnik Antoine Armand je napad opisal kot “gnusen”, francoska premierka Élisabeth Borne pa je na poti na prizorišče. Armand je dejal, da oblasti preiskujejo in vedo “zelo malo”, vendar so njegove misli z žrtvami in njihovimi ljubljenimi, poroča BBC.

Življenje najmanj treh žrtev je ogroženo

Ogrožena so življenja treh žrtev. Lokalni uradniki so pred tem sporočili, da je bilo ranjenih šest otrok, vendar je policija to številko pozneje popravila na dva otroka in enega odraslega v življenjski nevarnosti, še dva otroka pa sta lažje poškodovana.

Osumljenec naj bi bil sirski begunec, poročajo Le Parisien, BFM TV in AFP, ki navajajo policijske vire. Napadel je otroke – nekatere v otroških vozičkih –, ko so obiskali park, nato pa pobegnil s kraja dogodka in zabodel starejšega moškega v bližini.

Francoski narodni zbor je počastil minuto molka, ceste okoli prizorišča napada pa so blokirane.

Predsednik Emmanuel Macron je tvitnil, da je narod v “šoku” zaradi “strahopetnega dejanja”, in dodal, da je več otrok in odrasla oseba v kritičnem stanju.