Globalno

VIDEO: Putin hladnokrvno sporočil, da izdaje ne odpušča

Uredništvo , 27.06.23 ob 16:15

Jasno je dal vedeti, da izdaje ne bo oprostil.

VIDEO: Putin hladnokrvno sporočil, da izdaje ne odpušča

Po spletu kroži posnetek intervjuja z Vladimirjem Putinom, za katerega sicer ni točno jasno, kdaj je nastal. V izseku viralnega videa, ki se širi po spletu, novinar sprašuje Vladimirja Putina, ali zna odpustiti drugim ljudem. Putin pravi, da izdaje ne oprosti. Bi moralo skrbeti Jevgenija Prigožina, ki se je preteklo soboto s svojo skupino Wagner obrnil proti ruskim oblastem? Ruska zvezna varnostna služba FSB sicer umika obtožbe v primeru zasebne najemniške vojske Wagner.

V videointervjuju je novinar Putina vprašal, ali je zmožen odpustiti. “Da. Toda ne vsega,” je odgovoril predsednik. Sledilo je vprašanje, česa Putin ne more oprostiti. Odgovor je bil preprost. “Izdaje,” je s hladnokrvnim obrazom dejal predsednik in verjetno poskrbel, da je marsikomu, še posebeje pa Prigožinu, poledenela kri.

Videointervju z Vladimirjem Putinom je postal viralen zaradi upora najemniške vojske Wagner. Nekateri, kot je ukrajinski aktivist Igor Suško, menijo, da njegov odgovor jasno kaže, kaj čaka Jevgenija Prigožina v prihodnjih dneh. Že preden je postal ta video viralen, je bil namreč marsikdo mnenja, da bi moral Jevgenij Prigožin v prihodnjih dneh spati z enim očesom odprtim.

Ruska zvezna varnostna služba FSB je sicer danes sporočila, da umika obtožbe v primeru zasebne najemniške vojske Wagner glede organizacije oboroženega upora proti ruskemu vojaškemu vodstvu.