Dramatični videoposnetki in slike, ki se te dni širijo po družabnih omrežjih, prikazujejo hude poplave, zaradi katerih se avtomobili in letala na Majorki ne morejo premikati. Letala niso mogla vzleteti ali pristati, več letov pa je bilo preusmerjenih na bližnja letališča na španski celini.

Najhuje je na letališču

Angleški portal Mirror poroča, da je največje breme nevihte prevzelo letališče, kjer so fotografije pokazale ogromne količine vode na pisti, ki se je dvigala do kril letal. Letališče Palma je bilo včeraj zaradi kaosa prisiljeno zapreti, vendar je danes ponovno odprto. Potnike so pozvali, naj pri letalskih družbah preverijo stanje, preden poskušajo leteti. Tiskovni predstavnik letališča je dejal: "Letališče Palma je po neurju ponovno aktiviralo svoje dejavnosti. Prvi vzleti in pristanki so se že začeli, preusmerjeni leti pa naj bi pristali na letališču Palma popoldne. Letališče nadaljuje z delom za normalizacijo delovanja. Letališki organ (Aena) priporoča potnikom, da se pred potovanjem na letališče posvetujejo s svojo letalsko družbo."

V več videoposnetkih, ki so jih posneli letališki delavci in potniki, je mogoče videti močne vodne slapove znotraj stavbe terminala, vključno z varnostnim nadzorom in okenci za prijavo na let. Videti je bilo "slap", ki je tekel skozi strop v trgovino, le-ta pa je zaradi tega ostala popolnoma poplavljena in zapuščena.