Pred večernim polfinalom evropskega prvenstva v nogometu med Anglijo in Nizozemsko v Dortmundu je dobri dve uri pred tekmo prišlo do navijaškega incidenta, poroča nemška tiskovna agencija dpa. Skupini nasprotnih navijačev sta si skočili v lase v neki restavraciji, posredovati je morala policija.

Nekaj pretepačev utrpelo poškodbe

Potem ko je bilo pred dvobojem v mestu kljub množici navijačev dolgo časa precej mirno vzdušje, so ga nekoliko pokvarili nekateri pripadniki obeh ekip s pretepom. Predstavnik tamkajšnje policije je za dpa potrdil, da sta se spopadli dve skupini v restavraciji, po zraku so leteli najrazličnejši predmeti, na kraj so napotili več policistov, nekaj udeležencev je poškodovanih.

Netherlands fans attacking a pub full of England fans... 🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🇳🇱👊 pic.twitter.com/jPoH4vCmOg

— Football Fights (@footbalIfights) July 10, 2024

V Dortmundu okoli 100.000 Nizozemcev in 25 Angležev

Kot poroča dpa, je v mestu danes približno 100.000 nizozemskih navijačev, vsi seveda ne bodo mogli priti na stadion, veliko se jih je v sprevodu namenilo na navijaško območje v Westfalenparku. Po podatkih policije je to številčno največji pohod navijačev v tem sicer zelo nogometnem mestu doslej. Angleških navijačev je v Dortmundu po ocenah približno 25.000.

⚽️🇳🇱🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿#NEDENG

Liebe Fußballfans aus den Niederlanden: Herzlichen Dank für diese Gänsehaut-Momente!

Beste voetbalfans uit Nederland: Hartelijk dank voor deze kippenvelmomenten!@stadtdortmund @EURO2024DE @OnsOranje @England #EURO24DO #EURO2024 #Dortmund pic.twitter.com/GBJ3A4rvUW

— Konzern Stadtwerke Dortmund (@StadtwerkeDO) July 10, 2024