Globalno

VIDEO: Policist ustrelil in ubil 21-letno nosečnico, ker ni izstopila iz avta

Uredništvo , 02.09.23 ob 12:27

Pozor, posnetek je nazoren.

VIDEO: Policist ustrelil in ubil 21-letno nosečnico, ker ni izstopila iz avta

Na spletu se širi grafičen posnetek iz telesnih kamer policistov v ZDA, na katerih policist ustreli mlado nosečnico. Obravnavati naj bi jo želeli zaradi kraje, a ni upoštevala njihovih navodil, da naj izstopi iz avtomobila. Ker je skušala pobegniti, jo je ustrelil ter ubil tako njo kot njenega nerojenega otroka.

Kljub večkratnim ukazom ni želela zapustiti vozila

Policijski oddelek mesta Blendon Township zvezne države Ohio je v petek objavil grafične posnetke telesne kamere policistov, ki prikazujejo celoten incident. Razvidno je, da mlada nosečnica kljub večkratnim ukazom policista noče zapustiti vozila. Dogajanje se stopnjuje in policist začne udarjati po avtomobilskem oknu, ko ga Youngova vpraša, ali jo bo ustrelil. Nato vanjo uperi pištolo in zavpije, naj izstopi iz avtomobila, nakar ona z avtomobilom spelje proti policistu, ki je stal pred njenim avtomobilom. Iz pištole pa nato skozi vetrobransko steklo proti voznici poleti krogla.

21-letna Ta’Kiya Young je bila v sedmem mesecu nosečnosti, ko jo je ameriški policist 24. avgusta med streljanjem ubil, je sporočila njena družina. Youngova je bila sicer že mati dveh fantkov, starih šest in tri leta, poroča 24ur.

Na spletu zahtevanje pravice za 21-letnico in njene otroke

Policisti pravijo, da so ji nemudoma nudili prvo pomoč, a sta tako ona kot tudi njen še ne rojeni otrok umrla v bolnišnici. Načelnik tamkajšnje policije je dogodek označil za tragedijo, njena družina pa je šokirana ter prepričana, da je bilo streljanje nepotrebno.

Uslužbenec trgovine naj bi policiji dejal, da naj bi ženska ukradla steklenice alkohola in stekla proti avtu, poročajo tuji mediji. V incidentu sta bila vpletena dva policista, oba so najprej poslali na administrativni dopust, vendar se je moški, ki v dogodku ni streljal, že vrnil na dolžnost.

Policijski oddelek mesta Blendon je urad za kriminalistične preiskave generalnega državnega tožilca Ohia zaprosil, naj dogodek razišče. Na spletu pa vedno več ljudi širi posnetek, ki zahtevajo pravico za 21-letnico in njene otroke.